Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Fellows Jensen, Gillian
Scandinavian Personal Names in Lincolnshire and Yorkshire

1968, 374 sider
Med dansk resume
ISBN 978-87-635-3622-6
Serie: Navnestudier, vol. 7Vejl. pris150 DKK  23 $  20 €  18 £
Onlinepris120 DKK  18 $  16 €  14 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.I kommission for Nordisk Forskningsinstitut

Hovedformålet med nærværende studier har været at give et billede af beskaffenheden og udbredelsen af nordisk nomenklatur i en del af det østlige England i tidsrummet fra de første nordiske bosættelser indtil slutningen af det 13de årh. Den største del af bogen består af en navnefortegnelse, der indeholder nordiske personnavne som findes i kilder fra grevskaberne Lincolnshire og Yorkshire. Navnene er ordnet alfabetisk.

- Indledningen til navnefortegnelsen behandler både de problemer, som er knyttet til personnavnene, og de oplysninger, som navnene er i stand til at give os om forholdene i England under den nordiske besættelse.
- I kapitel I omtales kort nogle af de vanskeligheder indsamlingen af materialet har været forbundet med, og der advares mod gengivelsens pålidelighed i nogle af de ældre trykte kilder.
- Kapitel II indeholder en kort redegørelse for den rolle danskerne og nordmændene spillede i togterne mod og bosættelsen i Lincolnshire og Yorkshire.
- I kapitel III behandles hyppigheden og den kronologiske lagdeling af klassificerede grupper og personnavne.
- I kapitel IV behandles gengivelsen af de nordiske navne i engelske kilder.
- Bogen slutter med registre over første og andet led i sammensatte personnavne (med en kort redegørelse for etymologien) og over alle engelske stednavne hvis tydning er behandlet i navnefortegnelsen.

 
Emneord | Disputatser | Navneforskning |
Specifikt emneord | Personnavne |
Land | England |
Sprog | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


Alle udgivelser af

Gillian Fellows Jensen som forfatter

Scandinavian Settlement Names in Yorkshire
1972, ISBN 978-87-635-3589-2, hft
Scandinavian Settlement Names in the East Midlands
1978, ISBN 978-87-635-3582-3, hft
 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger