Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Åbningstider i sommerferien

Der er sommerbemanding på forlaget mellem mandag den 8. juli og søndag den 4. august, begge inklusive, med begrænset telefon- og kontortid hverdage mellem 10:00 og 14:00.

Bestillinger foretaget efter torsdag den 11. juli kl. 16:00 afsendes hurtigst muligt efter sommerferien, i uge 32.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Week

Der er rigtig mange der har benyttet sig af vores fantastiske Black Week-tilbud. Det er vi superglade for, men vores lagerafdeling har lidt svært ved at følge med.

Hvis du har købt noget på vores hjemmeside og ikke har modtaget dine varer endnu, beder vi dig væbne dig med tålmodighed – vi arbejder på at komme igennem alle ordrerne, og vi forventer at have dem alle sendt ud i løbet af uge 50!

God jul og godt nytår

Fra og med lørdag den 19. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021 holder Museum Tusculanums Forlag juleferie.

Vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2020. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

På grund af afholdelse af ferie bliver der ikke afsendt bestillinger fredag i denne uge. Bestillinger foretaget fra eftermiddagen den 30. november afsendes fredag den 10. december.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer fredag i denne uge. Bestillinger foretaget efter den 30. november om eftermiddagen afsendes fredag den 10. december.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Hansen, Jens Schjerup
Bek, Lise (red.)
Bystruktur og havekultur
Mellem senmiddelalder og renæssance. En kartografisk aflæsning og analyse af Øresundsregionens byer

2008, 198 s., indb
Rigt illustreret
ISBN 978-87-635-0448-5Vejl. pris198 DKK  30 $  27 €  24 £
Onlinepris158 DKK  24 $  21 €  19 £


Øresundsregionen var i 1500-tallet en central region i Danmark, og særligt Helsingør og Helsingborg var vigtige byer i udvikling. I Georg Braun og Frantz Hoogenbergs berømte atlas, Civitates Orbis Terrarum, skildres de derfor omhyggeligt på smukke håndkolorerede plancher. Jens Schjerup Hansen viser gennem analyser af det rige kartografiske materiale, hvordan overgangen fra middelalderens optik og tætte bebyggelse til renæssancens centralperspektiviske og geometriske udlægning kommer til udtryk i måden at fremstille såvel som at aflæse kortene på.

Desuden har Jens Schjerup Hansen undersøgt de arkitektoniske planer omkring Marienlyst Slot ved Helsingør, både før, under og efter lystslottet blev bygget, samt undersøgt hvordan byhaverne i perioden skiftede funktion fra traditionelle nyttehaver til prydhaveanlæg med træk fra den nye italienske havekunst.

Bogen er rigt illustreret med renæssancekort af bl.a. danske og svenske byer samt nutidige fotografier.

Bogen er redigeret af professor emeritus Lise Bek på grundlag af Jens Schjerup Hansens efterladte manuskript.

Jens Schjerup Hansen (1940–2003), mag.art. og phil.dr., var fra 1972 til sin død ansat som seniorforsker ved Statens Byggeforskningsinstitut. Han har bl.a. skrevet bogen Koldinghus slotshave. Dronning Dorotheas haver ved Koldinghus, 1995.

Lise Bek er dr.phil. og tidligere professor i kunsthistorie ved Aarhus Universitet, hvor hun især har forsket i renæssancearkitektur og by- og landskabsplanlægning.


 
Emneområde | Arkitektur | Middelalderstudier | Renæssancestudier |
Emneord | Kulturhistorie |
Specifikt emneord | Byrum | Haver | Kartografi |
By m.v. | Øresundsregionen |
Periode | Middelalder | Renæssance |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 
 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger