Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Carlberg, Nicolai & Søren Møller Christensen
Byliv og havnefront

2005, 184 s., hft.
Rigt illustreret
ISBN 978-87-635-0190-3
Serie: Etnologiske Studier, vol. 12
ISSN 1398-8980Vejl. pris248 DKK  38 $  33 €  30 £
Onlinepris198 DKK  30 $  27 €  24 £


Tegn abonnement


Søg direkte i bogen her


Der er i disse år kamp om havnefronterne overalt i Danmark. Intet andet sted forandres landskabet så hurtigt som i havnene, hvor containere, færgeterminaler og fabrikker erstattes af boliger, firmadomiciler og kulturinstitutioner. I takt med at forandringerne tager fart, stiger også intensiteten i de bypolitiske diskussioner. Hvad skal de nye byrum bruges til? Hvor meget skal der bygges? For hvem skal der bygges?

Forfatterne analyserer de processer, der finder sted, når forskellige grupper ønsker at gøre brug af det samme byrum, men med forskelligt kulturelt og socialt udgangspunkt. Vi kommer med ind i glasdomicilerne og i de eftertragtede havneboliger og får indblik i deres samspil med livet på promenaderne og pladserne omkring dem.

Forfatterne kobler kulturanalyse med byplanlægning og diskuterer, hvordan planlægningen kan inddrage analyser af det daglige liv i byerne og derved blive bedre til at skabe rammer for det byliv, som alle efterspørger - ikke mindst i nye byområder ved havnefronterne.

Nicolai Carlberg er cand.mag. i europæisk etnologi ved Institut for Arkæologi og Etnologi.

Søren Møller Christensen er stud.mag. ved Institut for Arkæologi og Etnologi.


 
Emneområde | Antropologi og etnologi |
Emneord | Urbanitet |
Specifikt emneord | Byplanlægning | Byrum | Havnemiljø | Kulturmiljø |
By m.v. | København |
Sprog | Dansk |

Pressen skrev

"Byliv og havnefront hedder en ny letlæselig og indbydende fortælling i tekst, fotos og interviewklip om de transformtioner, der netop nu foregår i danske havne"
- Allan de Waal, Information

"- smukt illustreret, velskrevet og ikke-frelst."
- Danske Kommuner, feb. 2005

"Bogens indholdsfortegnelse er meget omfangsrig, men det betyder også at det er et gennemstruktureret værk man som læser står overfor. I det indledende kapitel trækkes de store linjer op, og derefter gennemanalyseres Københavns havn i en vekselvirkning af teori og praksis. Læseren føres fra historiske oversigter over Københavns havn, til interviews med chefer i de store nye havne firmadomiciler og private indehavere af eftertragtede havneboliger. Koblingen af kulturanalyse og byplanlægning fungerer optimalt undervejs. Problemstillingerne ridses op og analyseres flersidigt, men uden på nogen måde at miste den røde tråd. For hvad skal havnen fortrinsvis bruges til? Og hvor meget nyt byggeri skal der bygges ved havnen? Dette er yderst samfundsrelevante problemstillinger der kræver byplanmæssig opmærksomhed inden de vokser sig alt for store og tunge i samtiden.
Byliv og havnefront er glimrende illustreret med alt fra bil- reklamer til snapshots. Illustrationer der alle, på en alle anden måde, omhandler havnen og dens eksplosive vækst. Det er ikke en bog man som læser suser igennem, dens høje faglige niveau kræver fordybelse undervejs, men det er læsning man bliver klogere af, og man får indsigt i byplanlægningens vigtighed omkring en havn i eksplosiv vækst.
6 ud af 6 bogorme. Byliv og havnefront får topkarakter fordi den er velskrevet, saglig og gennemresearchet. Som læser ser man med helt andre reflekterende øjne på Københavns havn efter at have læst denne bog."
- Anne Mette Laursen, bookworm.dk

"Bogen er ganske velskrevet, dog sine steder præget af et lidt tungt fagsprog. Den er let at orientere sig i, også fordi illustrationerne er en slags helsidesplakater, der fungerer som små resumeer. Og den er en nyttig pegefinger for arkitekter og planlæggere: Er der solid bund under ønskedrømmene - kan de holde i praksis? Tænk på, hvor ofte de flotte perspektivtegninger med det myldrende, lydløse og lugtfri folkeliv er blevet gjort til skamme af virkeligheden."
- Edith Juul Møller, Arkitekten
Samtlige udgivelser på forlaget med -

Nicolai Carlberg som redaktør

Kulturmiljø
2003, ISBN 978-87-7289-871-1, hft
 

Søren Møller Christensen som redaktør

Kulturmiljø
2003, ISBN 978-87-7289-871-1, hft
 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger