Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Pedersen, Vibeke
Tv-værter, kommercialisering og køn i Norden
En komparativ undersøgelse med fokus på forholdet mellem public service og reklamekanaler

1999, 102 sider
ISBN 978-87-88847-10-9Vejl. pris125 DKK  19 $  17 €  15 £
Onlinepris100 DKK  15 $  13 €  12 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.Det var et studieværtspar, der i 1988 markerede monopolophøret på den gamle danske public service-station DR-TV. For første gang i sin 23-årige historie blev TV-Avisen præsenteret af et par, bestående af en mand og en kvinde. Siden da har der været flere iøjnefaldende ændringer i studieværtsfunktionen i dansk tv, der har med kønnet at gøre. I begyndelsen af 1990erne kom der en række markante kvindelige værter i underholdning og talkshow - så mange at det fik tidligere generaldirektør, Hans Jørgen Jensen til at råbe vagt i gevær.

Gennem en synkron kvantitativ analyse af studieværter i de fire nordiske lande kaster Vibeke Pedersen, Ulla B. Abrahamsson, Kathrine Skretting og Tarja Savolainen lys over sammenhængen mellem institutionelle forhold og kønskonstruktioner i norden. Forfatterne viser bl.a. at den øgede andel af kvindelige studieværter ikke kun skyldes fremskridt indenfor ligestilling, men også hænger sammen med den nye tv-udvikling, dereguleringen.

Resumé på engelsk.


 
Emneområde | Film og medier | Kvindestudier |
Specifikt emneord | Kommercialisering | Komparative studier | Studieværter |
Verdensdel m.v. | Norden |
Sprog | Dansk | Engelsk |

Indhold

Pressen skrev


 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger