Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Rasmussen, Michael
Det litterære kvindebillede hos Guy de Maupassant og på hans tid

2005, 239 sider
ISBN 978-87-635-0126-2
Serie: Romanske Skrifter, vol. 13
ISSN 1395-4873Vejl. pris198 DKK  30 $  27 €  24 £
Onlinepris158 DKK  24 $  21 €  19 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læs mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.I kommission for Institut for Engelsk, Germansk og Romansk

I 1880'erne bliver franskmanden Guy de Maupassant (1850-93) kendt som prosaforfatteren med de vovede skildringer af det moderne liv. Et vigtigt emne deler han med sin naturalistisk orienterede samtid. Det er spørgsmålet om kvindens natur og bestemmelse samt forholdet mellem mand og kvinde i og uden for ægteskabet.

Litteraturens billede af kvinden forbinder bogen med fransk socialhistorie og med de midler af sproglig og begrebslig art, hvormed man i romaner, morallære og positivistisk psykologi danner kvindebilleder. Bogen gør rede for, hvorledes Maupassant ændrer sit kvindesyn, idet en sanselig og kynisk indstilling afløses af en dyb hengivelse til kvinden. Kvindebilledets kulturelle betydning og psykoanalytiske kilder ridses op.

Bogen inddrager mange andre franske skribenter fra slutningen af 1800-tallet, herunder repræsentanter for "den franske roman". Desuden indgår nordiske kulturpersonligheders betragtninger over den populære Maupassant.

Tværvidenskabeligt anlagt handler Det litterære kvindebillede om både modernismen i kunsten og kvindens modernitet i kulturen.

Michael Rasmussen (f. 1952), er dr.phil., lektor på VUC Nordjylland og ekstern lektor på Center for Filosofi og Videnskabsteori, Aalborg Universitet.


 
Emneområde | Litteraturvidenskab |
Emneord | Socialhistorie |
Specifikt emneord | Kvinder |
Land | Frankrig |
Periode | 19. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger