Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Schwander, Lars
Klaus Lindewalds scenebilleder

1991, 75 sider
Rigt illustreret
ISBN 978-87-7289-138-5Vejl. pris98 DKK  15 $  13 €  12 £
Onlinepris78 DKK  12 $  11 €  9 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling."Teater er samarbejde. Nogle af medarbejderne er mere synlige end andre. Sådan skal det også være.
Fotografen Klaus Lindewald var gennem mere end 15 år fast fotograf for Folketeatret, Det ny Teater, Gladsaxe Teater og andre københavnske scener. Han var dermed en af de usynlige medarbejdere, der nede i mørket med sit kamera gjorde forestillingerne synlige.
Hans omhyggelige, meddigtende, menneskelige serier fra lange prøver og forestillinger er uafrystelige dokumenter fra en væsentlig periode i nyere dansk teater.
Med sit samarbejde med Bror Bernild tilførte Klaus Lindewald teaterfotografiet en moderne, uglamourøs helt personlig kvalitet. Han var der altid. Teatret og skuespillerne og de andre kunstnere, som han kendte, trak meget hårde veksler på ham.
Billederne var overalt. Klaus Lindewald forblev usynlig. Andre væsentlige arbejdsområder blev hans fotografier for flere gallerier og billedkunstnere samt Ny Carlsberg Glyptoteks samlinger.
Jeg lavede selv en bog med Klaus Lindewald omkring Cirkus Arena i sommeren 1972. Også her på markedspladser og marker var hans billeder af cirkusfolket rystende medmenneskelige.
Det vil være en overraskelse for mange, hvor mange af vore "klassiske" skuespillerportrætter, teaterfotos, kunstnerportrætter, nu fælles gods, der kom fra hans hånd.
Klaus Lindewald var en stor, varm, vidunderlig fotograf."
Per Arnoldi.

Bogen er en rigt illustreret monografi om teaterfotografen Klaus Lindewalds billeder fra 1965-1986 med portrætter af danske skuespillere.


 
Emneområde | Kunst og kunsthistorie | Teater og dramatik |
Emneord | Fotografi |
Specifikt emneord | Portrætter |
Land | Danmark |
Periode | 20. årh. |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger