Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Isaios
Taler

1984, 269 sider
Oversættelse, indledning og kommentarer ved Signe Isager
ISBN 978-87-88073-57-7
Serie: Selskabet til Historiske Kildeskrifters Oversættelse
ISSN 1399-5820Vejl. pris100 DKK  15 $  13 €  12 £
Onlinepris80 DKK  12 $  11 €  10 £
udsolgt

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.Isaios levede fra 420-350 f.Kr. og var bosat i Athen. Han ernærede sig som lærer i retorik og som professionel taleskriver, logograf. Især var han kendt for sine gode arveretstaler. Talerne blev udgivet, mens Isaios endnu levede. Først og fremmest blev de brugt som øvelsestaler, men de har sandsynligvis også været brugt som underholdningslitteratur. At talerne har nået os skyldes ikke mindst, at Isaios og ni andre talere i 1. århundrede e.Kr. blev ophøjet til at være "De ti attiske talere"; de ti, som alle måtte kende.

Isaios' Taler indeholder en oversættelse til dansk af samtlige overleverede taler af Isaios. Elleve af bogens tolv taler er skrevet til arvesager, den sidste til en borgerretsskabssag. Forud for hver af de tolv taler går en præsentation af den enkelte sag og dens hovedaktører, efterfulgt af en såkaldt stemma, en slægtstavle. Stemmaet skal lette læsningen af talen og afspejler den sammenhæng, taleren ønsker, at vi skal opfatte.


 
Emneområde | Græsk-romersk oldtid | Oversættelser |
Emneord | Retshistorie | Taler |
Biograferet person | Isaios |
Periode | Klassisk oldtid |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger