Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Glente, Karen
Mennesket og Kvinden
Om oplysningen, dannelsen og kønnet

1992, 209 sider
ISBN 978-87-7289-730-1Vejl. pris98 DKK  15 $  13 €  12 £
Onlinepris78 DKK  12 $  11 €  9 £

Må du bare eje denne bog?

Man kan desværre ikke købe direkte i vores webshop lige nu da den betalingsløsning vi tidligere har anvendt, er lukket.

En ny – og bedre – hjemmeside er på vej, men den er ikke helt klar endnu.

Indtil den lanceres, kan du bestille bøger på den gammeldags maner, ved at skrive til order@mtp.dk. Så sender vi dig bøgerne med en faktura.

Husk at angive navn og adresse til forsendelsen i din mail.

Bestillinger sendes som udgangspunkt som pakker til afhentning; læse mere her. Hvis du behøver levering til døren, så angiv også det i din bestilling.Denne bog handler om kønnet som filosofisk problem, nemlig det problem, der opstår, når almenbegrebet Menneske krydses af begrebet Køn, der betyder differentiering og viser hen til de faktisk eksisterende mænd og kvinder, som får identitet gennem kønnet i en gensidig anderledeshed.
Et centralt tema i bogen er den modsætning mellem kvindelighed og oplysning, der er en følge af, at oplysningen som vejen til frihed og lighed blev identificeret med mandligt køn.
Gennem analyser af udvalgte tekster fra de to århundredeskifter 1800 og 1900 vises, hvorledes henholdsvis mænd og kvinder har fortolket den gensidige anderledeshed i forhold til den fælles menneskelighed.

Karen Glente (f. 1936) er cand.mag. i klassisk og middelalderlig latin, religionshistorie og dansk, og lic.phil. i religionssociologi.


 
Emneområde | Filosofi og psykologi | Kvindestudier |
Emneord | Kønsstudier | Oplysningstiden | Romantikken |
Sprog | Dansk |

Indhold

Pressen skrev


 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger