Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Šajin, Aleksandar
Tiden - Tiderne [Vremena]
Digte på serbokroatisk og dansk

2003, 108 sider, hft.
ISBN 978-87-7289-787-5Vejl. pris148 DKK  23 $  20 €  18 £
Onlinepris118 DKK  18 $  16 €  14 £


Digte af den serbokroatiske digter Alexander Sajin. Udkommer i forfatterens egen oversættelse på både serbokroatisk og dansk.

Det drejer sig om en samling af prosa-poetiske tekster der tematisk gengiver billeder af den historiske (europæiske) og den individuelle (den fiktive fortællers) tid hovedsageligt fra det 20. årh. Bogen udkommer i egen oversættelse på både serbokroatisk og dansk. At se de to sprog side om side kan allerede i sig selv være et møde, vores indo-europæiske møde, fra den tid hvor de germanske og slaviske stammer kaldte mor, mælk og nat med de samme ord. Nu har vi glemt det efter alle de tusinder år, der gik, og vil ikke mere tilkendegive vort urgamle modersmål gemt under ordenes rødder, og viden om vores broderskab formodes tabt for evigt ... hvis der altså stadigvæk ikke var et sted i vores liv, hvorfra vi så klart kan se hinanden: I dødens øjeblik. Det er derfor de fleste af de historiske "jeg'er" i bogen fortæller deres livshistorie på tærskelen mellem livet og døden, for døden er det mødested, vi altid har tilbage. Det lykkes altid.

Alexander Sajin, født i Banja Luka, Bosnien-Hercegovina 1965, er uddannet i sprog og litteraturvidenskab fra Sarajevos Universitet og cand.phil. i serbokroatisk fra Københavns Universitet. Han har været tilknyttet Center for Freds- og Konfliksforskning som forskningsassistent og arbejder pt. som forfatter og freelancejournalist med base i København.


 
Emneområde | Litteratur | Oversættelser |
Emneord | Lyrik | Paralleloversættelse |
Specifikt emneord | Flygtninge |
Sprog | Dansk | Serbokroatisk |

Indhold

Pressen skrev


 


Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger