Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Hoff, Jens
Informationsteknologiens demokratiske potentialer.
Europæiske parlamentsmedlemmers holdninger til ny teknologi

, e-publikation
ISBN 978-87-635-0044-9
s. 141-170 i:
True

40 DKK  6 $   5 €


 Se udvalgte sider

▼ Din mening
▼ Kunder, som har købt denne titel, købte også

Dette er kapitel 6 i Der må da være en grænse!

Fra artiklens begyndelse:
Kapitlet beskæftiger sig med europæiske parlamentsmedlemmers opfattelse af, hvilken betydning informations- og kommunikationsteknologi (IKT) vil få for den fremtidige demokratiske udvikling. Det sker med udgangspunkt i en komparativ spørgeskema-undersøgelse gennemført i en række europæiske lande i 2001 og 2002. Parlamentsmedlemmers holdninger til IKT anses for særlig interessante pga. disses magt til at omsætte deres holdninger til lovgivning, planer og strategier. Fire lande er udvalgt til undersøgelsen: Danmark, Norge, Østrig og Portugal, idet disse lande placerer sig i henholdsvis den europæiske top (Danmark, Norge), midte (Østrig) og bund (Portugal) mht. både husholdningernes adgang til PC og Internet og parlamentsmedlemmernes brug af IKT. Den forskellige erfaring med og brug af IKT antages således at have betydning for parlamentsmedlemmernes vurdering af denne teknologis demokratiske potentialer. Dette viser sig imidlertid ikke at være tilfældet på makroniveau. Tværtimod viser undersøgelsen, at parlamentsmedlemmerne i de fire lande over en bred kam har en meget stor, og ret ensartet, tiltro til informationsteknologiens positive demokratiskepotentialer. Den mest nærliggende forklaring på det resultat er, at de pågældende parlamentsmedlemmer, som en del af en europæisk elite, er indlejret i den samme dominerende forestilling om IKTs positive effekter. Under ensartetheden i holdninger på makroniveauet skjuler der sig imidlertid forskelle i holdninger mellem forskellige grupper af parlamentsmedlemmer i de enkelte lande. Der undersøges syv faktorer, som antages at have betydning for disse holdninger: aktuel brug af IKT, kompetence vedrørende IKT, erfaring med IKT, køn, alder, partifarve og tilhørsforhold til et stort eller lille parti. Resultatet af denne analyse peger ret entydigt på, at berøringsfladen med IKT (brug, kompetence og erfaring) har større betydning for vurderingen af IKTs demokratiske potentialer end de øvrige baggrundsfaktorer (køn, alder, partifarve- og størrelse).
...

 
Emneområde | Filosofi og psykologi | Samfunds­videnskaberne og politik |
Emneord | Demokrati | Informationsteknologi | Kommunikation |
Land | Danmark | Norge | Portugal | Østrig |
Sprog | Dansk |


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.


Kunder, som har købt denne titel, købte også

Mobility and Urban Transport in Metropolitan Barcelona     Cebollada-Frontera, Àngel & Carme Miralles-Guasch
Mobility and Urban Transport in Metropolitan Barcelona
2005

Democracy, Kimon, and the Evolution of Athenian Naval Tactics in the Fifth Century BC     Strauss, Barry S.
Democracy, Kimon, and the Evolution of Athenian Naval Tactics in the Fifth Century BC
2005

Avantgardekunsten     Ørum, Tania
Avantgardekunsten
2005

The Enemy Within     Campion-Vincent, Véronique
The Enemy Within
2004

Kampen om ungdommen     Bonde, Hans
Kampen om ungdommen
2003Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger