Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Koch, Lene
Den nye genetik - mellem neutralitet og engagement

, e-publikation
ISBN 978-87-635-0043-2
s. 121-140 i:
True

40 DKK  6 $   5 €


 Se udvalgte sider

▼ Din mening

Dette er kapitel 5 i Der må da være en grænse!

Fra artiklens begyndelse:
Den nye genetik har betydelige konsekvenser for sundhedsvæsenets diagnostik og behandling af sygdom. Et af de områder, hvor den genetiske viden anvendes, er den genetiske rådgivning. Her mødes den genetiske ekspert med mennesker fra familier med høj risiko for arvelige sygdomme med henblik på at skabe viden om de rådsøgendes genetiske risiko. Arvelige sygdomme vedrører ikke kun individet, men hele familien. Den genetiske rådgivning er præget af et ideal om ikke at påvirke den rådsøgendes beslutninger, men overlade disse til den rådsøgendes autonome beslutning. Individets valgfrihed og det ikke-styrende princip har en historisk baggrund. Racehygiejnens tvangsmæssige metoder i Europa og USA er det skræmmende modbillede. Artiklens argument er, at det ikke-styrende ideal i stigende grad er vanskeligt at opretholde, når den nye genetik kan medvirke til at forebygge alvorlig sygdom, ligesom individets ret til selv at træffe beslutningerne støder mod andre familiemedlemmers interesse i at få indsigt i den nye viden.
...

 
Emneområde | Filosofi og psykologi | Samfunds­videnskaberne og politik |
Specifikt emneord | Bioteknologi | Etik og moral | Genetik | Sundhedsvæsen |
Sprog | Dansk |


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger