Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Hartlev, Mette
Hvem styrer hvem?.
Om lovgivning og teknologi

, e-publikation
ISBN 978-87-635-0042-5
s. 91-119 i:
True

40 DKK  6 $   5 €


 Se udvalgte sider

▼ Din mening

Dette er kapitel 4 i Der må da være en grænse!

Fra artiklens begyndelse:
Artiklen undersøger den lovgivningsmæssige reaktion på bioteknologien med udgangspunkt i tre udvalgte områder: organtransplantation, gentest og befrugtningsteknologi. Hvad har været begrundelsen for at lovgive inden for disse områder, og hvilken lovgivningsstrategi har man valgt? Normalt begrundes lovgivning i forhold til borgerne med henvisning til at der er behov for at værne den enkelte eller samfundet som sådan mod skadevirkninger. Gennemgangen af de udvalgte bioteknologiske områder viser imidlertid at der er forskellige grunde til at regulere teknologien. I forhold til organtransplantationer synes lovgivningen primært at tjene det formål at sikre befolkningens accept af teknologien. Reguleringen af gentest begrundes bl.a. ud fra hensynet til at beskytte den enkelte mod risiko for genetisk forskelsbehandling. Befrugtningsloven er i højere grad baseret på forestillingen om at befrugtningsteknologien kan antaste grundlæggende samfundsmæssige institutioner og værdier. I artiklen fremhæves behovet for at Folketinget finder sine „normative ben“ i forhold til bioteknologien.
...

 
Emneområde | Filosofi og psykologi | Samfunds­videnskaberne og politik |
Emneord | Love | Politik | Teknologi |
Specifikt emneord | Bioteknologi |
Sprog | Dansk |


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger