Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 
Bookmark and Share      Nyhedsbrev   Print siden  

Lippert-Rasmussen, Kasper
Moralen som teknologiens nidkære grænsedrager

, e-publikation
ISBN 978-87-635-0038-8
s. 11-38 i:
True

40 DKK  6 $   5 €


 Se udvalgte sider

▼ Din mening

Dette er kapitel 1 i Der må da være en grænse!

Fra artiklens begyndelse:
Vores tid er kendetegnet ved en forholdsvis markant teknologiskepsis. Mange har den opfattelse, at moralens opgave i forhold til ny teknologi grundlæggende er at "trække en grænse". Jeg sætter spørgsmålstegn ved denne antagelse. Dels analyserer og kritiserer jeg de fire mest almindelige indvendinger mod at tillade nye bioteknologier: Indvendinger som appellerer til overvejelser om risici, glidebaner, unaturlighed og endelig vores menneskesyn. Dels peger jeg på en række vigtige spørgsmål, der ikke tilkendes den plads, der tilkommer dem, når man har den opfattelse, at moralsk refleksion over ny teknologi grundlæggende består i at foretage en negativ udgrænsning: Er vores brug af allerede eksisterende teknologier moralsk acceptabel? Er der nye teknologier, som vi er moralsk forpligtede til at tage i anvendelse, fx nye genmodificerede afgrøder med stort potentiale i forhold til fødevaremangel i den tredje verden? Er vores prioritering af de resurser, som vi anvender til udviklingen af nye teknologier, moralsk acceptabel?
...

 
Emneområde | Filosofi og psykologi |
Emneord | Teknologi |
Specifikt emneord | Bioteknologi | Etik og moral | Mentalitetshistorie |
Sprog | Dansk |


Indlæg offentliggøres med navn og e-mail. Forlaget forbeholder sig ret til at redigere og udelade indlæg.

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger