Forsendelser i påsken

Forlaget holder påskelukket f.o.m. torsdag den 1. april t.o.m. mandag den 5. april.

Der afsendes således ikke bestillinger i uge 13; ordrer bestilt i uge 13 afsendes fredag den 9. april.

Åbningstider i sommerferien

Der er sommerbemanding på forlaget mellem mandag den 8. juli og søndag den 4. august, begge inklusive, med begrænset telefon- og kontortid hverdage mellem 10:00 og 14:00.

Bestillinger foretaget efter torsdag den 11. juli kl. 16:00 afsendes hurtigst muligt efter sommerferien, i uge 32.

Stort sommerudsalg

Vores årlige sommerudsalg er gået i gang!

40% rabat på alle titler!

Udsalget varer til og med søndag den 23. juni.

Black Week

Der er rigtig mange der har benyttet sig af vores fantastiske Black Week-tilbud. Det er vi superglade for, men vores lagerafdeling har lidt svært ved at følge med.

Hvis du har købt noget på vores hjemmeside og ikke har modtaget dine varer endnu, beder vi dig væbne dig med tålmodighed – vi arbejder på at komme igennem alle ordrerne, og vi forventer at have dem alle sendt ud i løbet af uge 50!

God jul og godt nytår

Fra og med lørdag den 19. december 2020 til og med søndag den 3. januar 2021 holder Museum Tusculanums Forlag juleferie.

Vi er tilbage igen mandag den 4. januar 2020. Bestillinger foretaget i juleferien afsendes herefter.

Artikel i Politiken om direktør Marianne Alenius

I anledning af at direktør for Museum Tusculanums Forlag, Marianne Alenius, fyldte 70 år den 17. oktober 2018 bragte Politiken den 16. oktober et portræt Marianne skrevet af Hans Hertel. Fødselsdagsportrættet kan læses i Kultursektionen, s. 8, eller digitalt ved at klikke her.

Forlaget ønsker Marianne stort tillykke med milepælen!

Forlaget holder lukket i dag, fredag den 15. november. Vi er tilbage igen på mandag.

Grundet ferie afsendes der ikke ordrer i uge 20. Bestillinger foretaget efter fredag den 14. maj 2021 afsendes i uge 21.

 

Boginfo

  
 
Museum Tusculanums Forlag bruger cookies for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Accepter cookies
 


Bonde, Søren
Rituelt drama i Filippinerne.
Underholdning eller bodshandling?

2010, e-publikation
ISBN 978-87-635-3703-2
s. 103-134 i:
Transfiguration Vol. 6:1

40 DKK  6 $   5 €
Fra artiklens begyndelse:
Det var en spansk ekspedition under ledelse af Ferdinand Magellanes, som i 1521 bragte katolicismen til Filippinerne. Efterfølgende ekspeditioner førte til missionsvirksomhed og evangelisering, og bl.a. det rituelle drama eller sinakulo med dets levende visualisering af Bibelen blev et vigtigt element i den kristne didaktik. Sinakulo stammer fra spansk, cenáculo, og refererer til Den Sidste Nadver. Det blev indført i Filippinerne formodentlig omkring år 1700 og kan opleves hvert år til påske i mange forskellige afskygninger. Sinakuloerne i dag er generelt meget anderledes end det middelalderlige drama, hvorfra de stammer. De er religiøst funderet, men hvor nogle er forholdsvist »traditionelle«, er andre teknologisk avancerede og andre igen politiske parafraser.
I foråret 2001 tilbragte jeg tre måneder i Filippinerne. Formålet var at opleve det rituelle påskedrama som den levende tradition, det stadig er. Med udgangspunkt i Filippinerne ville jeg undersøge, hvilke implikationer det havde haft at indføre en europæisk middelaldertradition til en fremmed kultur uden for Europa. Jeg fokuserede på følgende aspekter: oprindelse og tradition, dramaets æstetiske og religiøse værdi for deltagerne og for samfundet samt musikkens rolle deri. Som feltområde havde jeg udset mig den lille ø, Marinduque, der ligger midt i landet. Efter ankomsten til Marinduque og overværelse af første prøve på dramaet blev jeg imidlertid tvunget til at ændre mit udgangspunkt.To forhold kom helt bag på mig: 1)) Kirken var ikke ansvarlig for sinakuloet, som var iværksat af guvernøren og en »teatergruppe«, og 2) musikken spillede ganske vist en betydelig rolle, men var hverken »live« eller »traditionel« og havde aldrig været det. Der var i stedet tale om et lydspor med klare reminiscenser fra ældre Hollywood-filmmusik.

 
Emneområde | Antropologi og etnologi | Religion og teologi | Teater og dramatik |
Specifikt emneord | Dramatisering | Dramaanalyse | Folkloristik | Performance | Ritualer |
Land | Filippinerne |
Periode | 21. årh. |
Sprog | Dansk |

Museum Tusculanums ForlagRådhusvej 192920 Charlottenlund
Tlf. 3234 1414info@mtp.dk
CVR: 8876 8418

Bank: Danske Bank, 1092 København KBIC: DABADKKK
Reg.nr.: 1551Kontonr.: 000 5252 520IBAN: DK98 3000 000 5252520

www.mtp.dk er en e-mærket netbutik, og derfor har du altid adgang til e-mærkets gratis Forbrugerhotline, når du handler hos os.

©2004–2020 Museum Tusculanums Forlag. Alle rettigheder forbeholdes. Ved brug af dette site anerkender og accepterer du, at indholdet på dette site tilhører MTF eller tredjemand fra hvem MTF afleder sine rettigheder, samt at indholdet er ophavsretligt beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftlig samtykke fra MTF. Du anerkender og accepterer yderligere, at varemærker, kendetegn, varenavne, logoer og produkter vist på dette site, er beskyttet og ikke må anvendes uden forudgående skriftligt samtykke fra MTF.


Handelsbetingelser Juridiske betingelser Behandling af personlige oplysninger